Kvartalsprenumerera på kött från Lindegrens Rödkullor

David och Lina Lindegren driver sin gård ekologiskt i Sinarpsdalen. Deras företag heter Bjäre Rödkulla. Nu kan du som prenumerant få en låda nötkött från Bjäre Rödkulla hemkörd till dörren en gång per kvartal.

Rödkullan precis som Linderödsvinet är en av våra få kvarvarande lantraser. Rödkullan var från mitten av 1800-talet mycket vanlig i mellersta Sverige och längs Västkusten. Rasen uppskattades då för sin mångsidighet. Kon gav förhållandevis rikligt av både mjölk och kött.På 1970-talet fanns endast 23 rena rödkullor fanns kvar. Idag är rödkullan räddad. Ett kännetecken får rödkullan är att hon saknar horn.

En trend i Sverige är att vi börjar se mer till kvalitet då det gäller kött. Jag brukar varje jul få olika produkter från Lindegrens rödkullor. Ett år fick jag en stek som ni ser på bilden nedan.

Ett annat år fick vi detta rökta kött. Just nu kommer jag inte på vad styckdetaljen hette. Det var i alla fall jätte gott kött.

 

Förutom att du kan köpa kött så kan du gå någon av deras kurser i tex styckning, korvstoppning eller hur man gör en pastej. David ordnar matvandringar.

Långa rundan är 7 km och tar ca 5,5 timmar och kostar 940 kr/person.
Korta rundan är 3 km och tar ca 3,5 timmar och kostar 840 kr/person.

http://www.bjarerodkulla.se/

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.