Mama Zebra memorial fund

Afrikahuset

Denna hjälporganisation har kommit i kontakt med då jag besökt Afrikahuset i Härnarp. Afrikahuset är en jätte trevlig butik och café. De har hemsida http://www.afrikahuset.se/

Sven och Linda som driver Afrikahuset hjälper massajer i Afrika.

Min födelsedag på Afrikahuset

På bilden ovan firar jag och mina barnbarn min senaste födelsedag på Afrikahuset.

Mama Zebra

År 2002 Startade Mama Zebra Memorial Fund för att hedra minnet av barnboksförfattaren Ingegerd Zetterlund som dödades av en elefant i Kenya.  Fonden vill också hedra minnet av Poul Rasmussen som nästan samtidigt kördes ihjäl av en långtradare i Tanzania.

Fonden ska hjälpa barnen i massajland i Kenya får ett bättre liv. Kenyas regering har lovat fri skola för alla. Föräldrarna måste betala skoluniformer och skrivmaterial. Det är en stor utgift för massajföräldrana. Föräldrarna har inte råd att skicka alla barn till skolan. Fondens främsta uppgifter är därför att ge fler barn möjlighet att gå i skolan. Mama Zebra finansierar en utbyggnad av skolan, köpt in läromedel och skrivmateriel samt bänkar, bord, stolar och skåp till klassrummen. Jag hittar inget om svensk insamlingskontroll men Mama Zebras mål är att 99% av insamlat belopp kommer barnen till godo.

Mamazebra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.