En kanske kontroversiell sparbössa årets julhälsning 2014

Då jag var barn fanns det en affär som hade en rörlig tomte och neger i sitt skyltfönster. Det var i TV:s barndom så en negerdocka skylten var säkert exotiskt. Jag är med i en Facebookgrupp Du vet att du är från Båstad om du. Där frågade någon ifall tomte och negern fanns kvar det gjorde den. Vi har inte en sådan neger i våran familj.

Den neger vi har är en sparbössa från Evangeliska fosterlandsstiftelsen. Far fick en sådan sparbössa som barn. Han var oförsiktig så den gick sönder. Då han ärvde sina fastrar fanns en sådan sparbössa. Sparbössan nicka på huvudet då man lägger i en slant.  Far har nu värderat sparbössan i Båstad. De säger att den är värd 1200 kronor. Far har tänkt skänka den till Torekovs församlingshem.

Ta mig nu inte som rasist. Min avsikt med detta blogginlägg är att även en lite sak kan vara eller bli värdefull. Jag vill inte att ni gör av med era sista slantar i jul utan njuter av god mat och ljusen

negersparbössa

 

God Jul och Gott Nytt år!

Önskar

Tjäna pengar på nätet.

 

3 reaktion på “En kanske kontroversiell sparbössa årets julhälsning 2014

  1. Hej, Vi har en likadan insamlingsbössa. Min fru känner igen den från sina år i söndagsskolan i en baptistförsamling på 50-talet. Det skulle vara intressant om du kunde delge oss texten, den är oläslig på nätet. Vår bössa saknar text. Bästa hälsningar, Anders

  2. Vet ej om baptistförsamlingen hade samma text som evangeliska fosterlandsstiftelsen men jag tyder texten till
    Mitt folk i hedendomens natt
    Försmäktar lider dör
    Har du en skärv o giv den glatt
    Gud lönar dig därför

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.