Grattis WordPress.com 10år

WordPress mål är att demokratisera så att alla kan skapa sin hemsida.

Fördelen då  Wordpress introducerades var att det var användarvänligt. Det fanns många teman (mallar) att välja på. På det sättet slapp man att använda kod. Du kan på några sekunder skapa en blogg eller hemsida utan några tekniska kunskaper

Nackdelen med WordPress.com är att man får adressen dittnamn.wordpress.com. Ska du ha den blogg för privat bruk så fungerar det säkert bra men har du företag så ser det inte så proffessionellt ut.

Själv har jag till mina bloggar laddat hem WordPress från WordPress.org. Det finns även one click installer på webhotellen men då jag laddade hem WordPress så kunde man inte använda alla plugin i one click installer. Innan jag laddade hem wordpress så testade jag faktiskt wordpress.com https://euutveckling.wordpress.com/. På den tiden då jag skapade den sidan kunde man inte ha bindestreck i sin webadress på wordpress.com. På One kunde jag köpa adressen e-uutveckling.se. Både WordPress.org och WordPress.com är reverserande det vill säga de är mobil anpassade. Det mesta på WordPress.com är gratis.

WordPress är idag sökordsoptimerat så du syns på Google, Bing och andra sökmotorer. De har support dygnet runt via livechatt, e-post, supportsidor och forum för att besvara alla dina frågor.

 

Varje dag tillkommer 50,000 nya webbplatser. Allt från små företagswebbplatser, artistportföljer och bloggar till gigantiska mediaorganisationer som TIME och CNN. Jag vet inte ifall Aftonblade använder WordPress idag. De har i alla fall gjort det tidigare.

Som de skriver på sin hemsida ”WordPress driver 24% av internetet”. Önskar Worpress många framtids rika år.
WordPress.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.