Wordfence märker ifall någon försöker logga in på ditt WordPresskonto

I februari laddade jag ner Wordfence efter att ha lyssnat på en pod med Greger Hillman. Det är inte ofta som jag misstänker att det är  något angrepp på min hemsida. Jag kan se då jag kollar statistiken på One.com att det ibland har varit över 5000 besökare på en dag. Jag har just undrat om de försökt hacka min sida med hjälp av någon robot. Kollar inte statistiken mer än en gång i månaden så då har det ju hunnit att gå flera dagar innan man märker något. Jag tror inte de lyckats logga in på min sida för det är inget som är ändrat. Hade då jag var ni på WordPress problem med kommentars- och trackbackskräppost. Detta efter att ha bloggat om en Facebook lunch i Helsingborg. Akismet är ett plugin som tar alla skräpkommentarer.

Det är lätt att slarva med datasäkerhet. En sida som har 10 bra tips om Wordfence är Exeedit

 

Skärmklipp wordfence

Jag hade glömt att ta med mitt mobila bredband, en uppkoppling som har hos Uffe och Skånetrafikens uppkoppling. Wordfence skickade genast ett mail där de upplyste om vilken operatör och ip nummer som försökt logga in så nu vet jag att det fungerar.

Jag använder gratis versionen av Wordfence. Betalversionen söker igenom sidan. Mitt bästa tips är att hålla alla plugin och teman uppdaterade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.