Zoegas och Skånemejeriers förpackningar har krympt

År det fler som märkt att matförpackningarna från Zoegas och Skånemejerier börjat bli mindre? Det jag hittade var Zoegas kaffe som tidigare vägde 500 gram och numera väger 450 gram och Bravo juicen som tidigare innehöll 2 liter och numera bara 1.75 liter

Zoegas kaffe Skånemejerier juice mjölk

 

Skånemejerier

Surfade till Skånemejeriers hemsida men hittar ingen förklaring varför Bravo förpackningarna blivit mindre. Tidigare innehåll den stora juiceförpackningen 2 liter. Den nya förpackningen innehåller 1.75 liter. Tanken som slår mig är att minska förpackningen med 20% och behålla det gamla priset.

Skånemejerier säljer Åsens mjölk. Åsens mjölk har tidigare bara sålts i 1.5 liters förpackningar men har nu introducerat en 9 dl förpackning. Åsens slogan är som mjölken smakade förr. Förr såldes mjölken i en liters förpackningar. Det var enklare så åtminstone för mig som alltid baka dubbelsats bröd och kokar storkok av gröt. Då är litersförpackningen perfekt man slipper mäta..

http://www.skanemejerier.se/

’Zoegas

Enligt Zoegas hemsida så delade de upp sitt sortiment 2013 baserat på deras olika kaffeblandningar. På grund av att olika bönor har olika pris justerades priset för Selected upp på grund av mindre utbud av bönorna samt komplexiteten i blandningarna.Det var tänkt att 450 grams paketen skulle levereras till butik vecka 38 förra året men på grund av den regniga sommaren 2015 (bidrog till ökat kaffedrickande) så kom de ut vecka 34 iställtet. De poängterar på hemsidan att de inte kan styra priserna ute i butikerna.

Zoegas

Detta blogginlägg är inte sponsrat av Arla eller något annat mejeriföretag. Jag har heller inte fått någon ersättning från något kafferosteri.Troligen är trenden att Skånemejeriers och Zoegas konkurrenter också har ändrat förpackningar.

 

 

2 reaktion på “Zoegas och Skånemejeriers förpackningar har krympt

 1. Hej!

  Angående Bravo: Vi har inte för avsikt att lura konsument, snarare tvärtom. Vi vill vara så tydliga som möjligt.
  Längst upp på förpackningen står det 1.75 L resp. 2 L.
  Ekologisk råvara är dyrare än konventionell råvara. För att inte hamna för långt bort prismässigt med den ekologiska juicen jämfört med den konventionella så var det naturligt att minska på storleken. Dessutom vill vi att våra konsumenter skall tycka att våra produkter är prisvärda. Vi vill även möjliggöra för fler konsumenter att kunna handa ekologiskt utan att det blir för dyrt. I all kommunikation så har vi varit tydliga med att den ekologisk förpackningen innehåller 1.75 liter.

  Angående Åsens: Den nya Åsens kommer som 0.9 l för det måste finnas utrymme i flaskan att skaka den, då Åsens lantmjölk är ohomogeniserad och ska skakas. Handelns logistik är anpassad efter just 1 liter format, därför lite mindre innehåll. 2 l finns fortfarande kvar för den som önskar handla den istället!

  Med vänliga hälsningar
  Kim
  Skånemejerier

 2. Jag vill först tacka Skånemejerier för att ni inte lurar era konsumenter . Reflektionen jag gjorde var att ni precis som Zoega minskade förpackningarna. Tidigare var ekologiska juicen på 2 liter. Det kan ju också vara så att ni valt 1,75 liter då konkurrenter som till exempel Brämhult använder sig av den storleken. Skillnaden mellan juice och mjölkförpackningarna är att ni aldrig tidigare sålt mindre förpackningar av mjölk. Nu förstår jag att mjölkförpackningen inte kan vara på en liter för den behöver skakas. Jag tycker att hålet i handtaget är lite litet för mina damfingrar. Jag kan i och för sig hålla om hela förpackningen då jag skakar om den. Förpackningen är nog bra då barn ska skaka den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.