Uberchaufför? Oktober månads tjäna pengar tips 2015

Första gången jag kom i kontakt med Uber var när jag var i Göteborg på Webcoast. Där var en en tjej som beställde Uber istället för Taxi då hon skulle åka hem på natten. Hon kunde i sin app se var bilen befann sig. Själv har jag aldrig testat Uber. Jag har inte heller hört att någon av mina vänner beställt en Uber.

Hur fungerar Uber?

Du laddar ner en app på App Store, Google Play eller från Windows Store.

Vet du inte var du befinner dig. Inga problem Uber använder sig av din mobils GPS system så du bara klickar och sedan sköter systemet om så att den hittar närmast möjliga chaufför. Du kan förlja chaufförens position på kartan i appen.

Vill du kan du lägga telefonen ifrån dig och du får ett sms då chauffören anländer. I appen kan du se chaufförens namn och bilinformation. Du kan även ringa eller sms:a chauffören vid behov. I appen kan du se en tydlig prissättning för din stad för att få en ungefärligt pris för din resa.

Det behövs inga kontanter för att åka med Uber utan dit kontantkort debiteras automatiskt när du nått din slutdestination. Det behövs ingen dricks. Kvittot får du på mailen. Åker man många så kan till och med Uber splitta notan.

Efter resan kan du betygsätta chauffören samt lämna kommentar.

Vill du köra så kan du även registrera dig som chaufför på Uber. Uber finns över hela världen.

https://www.uber.com/sv/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.