Har du Swish?

Första gången jag hörde talas om Swish var när jag och Uffe var på Aktiespararnas möte på Gästis i Hishult. En av föreläsarna var Christina Hartzell från Sparbanken boken. Hon berättade att hon skickade pengar till sina barn över Swish.  Fördelen med Swish  är att pengarna kommer direkt in på kontot trotts att man har olika banker. Skickar man pengar med andra betalsystem och har olika banker så blir inte pengarna hängande en halv dag innan de når ens konto. Med Swish har du pengarna direkt. Förutom då det gäller att sända över pengar till barn som är ute och shoppar så är det perfekt vid restaurang besök. Jag ni vet ju hur svenskar är då det kommer till noten.

 

Hur fungerar Swish?

Du ansluter dig till Swish via din internetbank på din dator. Där kopplar du ihop ditt bankkonto med ditt mobilnummer. När du gjort detta kan du börja ta emot pengar via ditt mobilnummer. För att kunna skicka pengar behöver du även ladda ner Swish-appen “Swish Betalningar” och “BankID säkerhetsapp”.

 

skärmdump på Swish hemsida

Har du ingen smartphone Ja, man kan anmäla sig till Swish utan att ha en smartphone. Men du har då endast möjlighet att ta emot Swishbetalningar.

Mer info på

https://www.getswish.se/

2 reaktion på “Har du Swish?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.