Likastark en app för utsatta ungdomar

Likastark för ungdomar

Idén till appen Likastark  fick Linda då hon var ute och föreläste om mobbning på skolor. Då skrev hon upp olika länkar på tavlan. Olika länka där för någon är kanske mobbad ett annat barn är kanske guy men ingen vågade anteckna något. Då kom Linda på idén om en app som de kan ladda hem efter föreläsningen.

Linda kommer att fortsätta att åka runt i skolor och föreläsa sedan  kan ungdomarna  ladda ner appen när de behöver den. Appen finns än så länga bara på Google Play Butik. Linda väntar på godkännande från Appple Store och hon tror att det kommer att ta fjorton dag innan den är godkänd. Du söker på #likastark i Google Play Butik eller Apple Store.

Likastark för skolor och sponsorer

I torsdags var jag på Malmö Live där Linda Karlsson hade premiär av på sin app Likastark. Linda träffade jag på Qoola Qvinnors resa till Kroatien. Jag har tidigare bloggat om LInda som gör ett fantastiskt arbete för utsatta barn.

Kattis Ahlström var föreläsare och hon berättade att självmorden gått ner bland oss äldre men hade ökat bland ungdomar i Sverige. Varje år begår 40-50 barn självmord. Hoppas verkligen att Linda med sina föreläsningar kan ge barnen rätt kontakter så att vi kan rädda dessa barn. Sveriges skolar har inte alltid så mycket pengar så Linda söker sponsorer till sina föreläsningar.

Linda Karlsson app #likastark

Linda har hemsida

http://likastark.se/

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.