Mandala

Jag hade inte hört talas om mandala förrän i fjol då vi besökte vänner på Gotland.Ordet mandala betyder cirkel. Firgurerna symboliserar de kosmiska och himmelska regionerna och före kommer hinduistiska och buddistiska ritualer. Mandalan blir en form av meditiation. Den ska ha en lugnade inverkan på barn. Jag testade på mitt barnbarn Eleni som är 5 år men hon tyckte inte att det var sår roligt. Det kan också vara så att jag gav henne en för svår Mandala.

I den tibetanska tron så skapar man mandalan i sand. I traditionen ingår att man förstör mandalan när den är färdig. De sopar ihop sanden som Mandalan är gjord av och sedan gärna hälla sanden i en flod, så att den sprids över världen. De gör detta för att påminna sig om att allt är förgängligt. Vill du inte göra en mandela i sand så går det bra att skriva ut mandela med din skrivare.

Surfar du in på denna hemsida så finns det bra information och Youtubeklipp om mandela

http://lillholmsbild.weebly.com/mandalamoumlnster.html

Här är en sida som jag tror passar barnbarnen. Istället för tuschpenna så kan man klicka på en färgpalett och sedan klicka på det område som man villha färglagt.

http://www.colormandala.com/

 

6 reaktion på “Mandala

  1. Thanks Cindy, this was an excellent and timely post. Just for listing here, would folks mind sharing what “soft” clays they use in the extruder successfully?Stripped more than a few threads of those non-Makin extruders. And dried clay, and bits of left over sparkly stuff extruded by accident is not fun. Though I can usually find something to do with it, LOL!!!

  2. blazenman to those commenting on the dark parts of Michael's life and that are glad he's dead, i hope that when you die, all the people will remember you for everything bad that you've done, you sick bastards. I don't give a fuck who it is, or what that person has done, you must honor the dead. They deserve THAT much at least. He spread inspiration through many artists that you may listen to today or in the past BECAUSE of his music. Yet you repay back by spitting on him when he is dead? You make me sick.

  3. Dear Mr. Swain,The gleaners we are examining are mostly poor people who will enter fields and collect any crops left behind, or in some cases, will collect crops that are still growing. The scientists in your novel are being very thorough in destroying the test crops, though I was wondering if you had considered a story in which one of these gleaners consumed a test crop and experienced similar side-effects as the insects.

  4. i merely surely have stumbled compared to the article furthermore admire him very much. this amazing have to I mean friends at once by twitter inform. This is exceptionally true, however. I like these very much. Thank you very much.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.