Oxhallen Helsingborgs nya saluhall?

Många Helsingborgare irriterade sig på att Saluhallen revs 1966. Senare byggdes det en Ica affär på samma plats som fick namnet Mästerlivs. Mästerlivs gjorde konkurs sommaren 2014. I Mästerlivs lokaler kommer Länsförsäkringar bank att flytta in. Moderaterna har planerat en saluhall på Söder.

Nu ser det ut som att det blir en gemytlig saluhall i gamla slakthuset som numera kallas Oxhallen. Det är Helsingborgs bryggeri som ligger bakom Oxhallen. De hyr ut platser till odlare, producenter och matintresserade. Så att du som kund kan komma dit för lukta, smaka och njuta av det goda i livet. Du kan välja om du vill prova maten eller om du vill köpa med dig hem.

Jag och Uffe testade ölen. Den kan starkare sorten får man inte ta med sig hem. Den säljs bara på systemet. Till ölen åt vi jätte god korv som vi köpte av Annika på

http://www.greatbritishsausage.com/

Bjärefågel som jag bloggade om förra söndagen säljer också sina produkter i Oxhallen. Kullachips, Bjärhus, Bäckdalen som normalt driver kryddodling i Hallavara samt många fler var också på plats.

Fram till 1880 ingick lokalerna i husarregementet innan det i början av 1900-talet flyttade till Berga kasern för att då bli en oxhall.

Nu kan du även hyra Oxhallen för fest.  De har även Ölprovningar.

http://oxhallen.se/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.