Bjärefågel

Ser att det har blivit mycket mat från Bjäre denna månad då jag har mattema. Pärebönner (potatisbönder) kan både bli vodkaproducenter, osttillverkare, oljeproducenter och idag ska jag skriva om bönderna som blev kycklinguppfödare. Min kusin var hos bröderna Ingemarsson för att jaga gåstjuvar efter en fest. Numera är det kycklinguppfödning för hela slanten. Kan inte låta bli att ta med Bjärefågel som har Sia Andersson som sköter deras sociala mediekontakter. Träffade Sia på entreprenörsveckan i Båstad.

Kycklingarna föds upp på majs och kycklingen får växa i sin egen takt. Kycklingen från Bjärefågel har dubbelt så mycket plats att röra sig på mot normalt. Det göra att slipper antibiotika liknande preparat för att hålla kycklingarna friska. Köper du en kyckling från Bjärefågel får du en kyckling utan tillsatser. Jag har köpt Bjärefågel på Vikentomater, Saluhallen Lund och i Oxhallen Helsingborg. Bilden nedan är från Saluhallen i Lund.

 

Bjäre Fågel Saluhallen Lund

Ni kan läsa mer om var ni kan köpa Bjärefågel om ni surfar till

http://www.bjarefagel.se/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.