1,6 miljoner podden

Jag har tidigare varit medlem i 1,6 miljoners klubben. 1,6 miljonerklubben med Alexandra Charles gör ett fantastiskt jobb för jämlikhet och kvinnors hälsa. Lyckopodden presenterar sig så här ”av kvinnor, med kvinnor, och för kvinnor”.

Lyckopodden lanserades våren 2014. Det blev en succé med 100 000 lyssnare. Leone Milton och Bianca Meyer möter varje vecka gäster för att diskutera kvinnors hälsa och välmående. Då det är säsong så sänder de varje fredag. Du kan lysna på sändningen via 2.6miljonerklubben.com och Itunes.

http://www.1.6miljonerklubben.com/lyckopodden/

Detta var lite om 1,6 miljonerpodden. Jag tänkte skriva lite om 1,6 miljonerklubben när jag är i farten. Första gången jag hörde talas om 1,6 miljonerklubben var på ett BPW möte i Helsingborg. Då ordnade BPW tillsammans med 1,6 miljonerklubben en föreläsning med Ingela Agardh.

 

 

Då jag hörde namnet  1,6 miljonerklubben tänkte jag det är nog inget för mig. Så rik är  jag ju inte. Fick senare höra att man inte behövde vara rik utan namnet kom av antalet kvinnor över 45 år i Sverige 1998. Det var år 1998 som Alexandra Charles startade 1,6 miljonerklubben efter att ha varit på två föreläsningar och dragit slutsatsen hur mansdominerad forskningen är och hur kvinnor diskrimineras i vården.

Tio år senare startades 2,6 miljonersklubben för de yngre kvinnorna mellan 18 och 45 år.

http://www.1.6miljonerklubben.com/

http://www.2.6miljonerklubben.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.