For dummies

Då man söker efter Dummies på Adlibris får man 3 839.Tyvärr finns det bara en titel på svenska och den kom ut 2002 så den är nog inte så aktuell. Förutom engelska så finns de på tyska, spanska och holländska. I mars 2013 hade över 1800 titlar för Dummies publiserats. For Dummies har blivit en världssuccé.

For Dummies bokomslag är alltid svart och gula med en seriefigur med triangelformat huvud. Texten är enkel och lättförstålig, tydkiga ikoner, såsom ett snöre knutet runt ett pekfinger, placeras i marginalen för att ange särskilt viktiga passager.

 


 
 

For Dummies förlag som verkar ha John Wiley Sons som huvudägare har publiserat en omfattande serie av instruktions och handböcker som presentera guider för läsarna till de olika ämnen som behandlas. Trots titeln har sin förläggare vinnlagt att betona att ”Dummies” böcker är inte bokstavligen för dummies. Det ska väl betonas att de syftar med till att vara basic så att det inte behövs några förkunskaper då man läser böckerna.

Vilken av Dummiesböckerna är din favorit?

 
Adlibris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.