Tre bluffmail som påstår att jag handlat inför black friday

Idag har jag fått tre mail om att jag gjort beställningar. Alla mailen är bluffmail. Jag har inte beställt något. Det första utgav sig komma från Costco fast emailen var från ett annat företag.

 

Bluffmail från Costco

Nästa skräp mail utgav sig komma från Target. Gjorde en skärmdump sedan kastade jag mailet. Den skämdumpen fungerade inte att ladda upp på min hemsida.

Det sista bluffmailet jag öppnade utgav sig att komma från iTunes. Detta mail fick jag tillsänt mig på två olika mailadresser. De påstår att jag köpt TomTom från Apple Store.

Bluffmail iTunes

 

Black Friday är amerikanarnas bästa ehandelsdag. Så de tänker väl inte på att jag som inte är amerikan har koll på vad jag handlar.

Förmodligen inte de sista bluffmailen denna helg. Jag har slutat publicera mail om lotterivinster då det är så uppenbara summor att ingen går på det. Det är värre med de mail som utger sig att vara från Telia. Undrade länge varför inte fler företag använde sig av e-faktura men med så mycket bluff spam så kan det skaffa badwill för företagen. Paypal är ett seriöst företag som många gånger har blivit utsatta för bluffmailutskick. Sverker Olofsson hade sin soptunna. Jag önskar mig en virituell soptunna för sådan här skit. Ursäkta uttrycket.

 

 

2 reaktion på “Tre bluffmail som påstår att jag handlat inför black friday

  1. Fick samma mejl om TomTom-köp i morse (har naturligtvis inte köpt något). Skönt att läsa detta, då kan jag vara helt säker på att det är bluff 🙂

    • Hoppas du inte klickat på länker. Fick ett meddelande från en vän att klickar man på länkarena kommer man till en infekterad sida som sedan tydligen kan spionera på din dator.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.