Panduro för gör det självare

Jag hade tänkt ha DIY och ”gör det själv” tema onsdagar i maj månad. Jag börjar med blogga om pysselbutiken Panduro. Den är kanske inte den billigaste men det är nog den mest välsorterade pysselbutiken. Den har en lång tradition. Panduro Hobby uppstod när spanskättade Carlo Panduro började tillverka egna souvenirer och smycken i efterkrigstidens Danmark. Sonen utökade affärsidén genom att sälja hobbymaterial till den offentliga sektorn. Den första Panduro butiken i  Sverige öppnade på Södra Förstadsgatan i Malmö 1962. Fast på den tiden köpte nog de flesta svenskar på postorder från Panduro. Postorderkatalogen finns kvar man kan både ladda hem katalogen och beställa pappersvarianten på hemsidan.

Panduro finns även på Youtube. Jag hittade detta klipp om hur man stöper ljus. Jag vill ge tips om att du kan stoppa några ljusstumpar i ljusmassan vilket de inte gör i klippet.  Du kan instället för ljusformen som de använde i filmen stick ett hål i en plastmugg. Sedan gör du en knut på veken och sätter silvertape över knuten på botten av muggen. På tippen av muggen kan du använda en blomsterpinne eller strumpsticka. Du kan ta vad du haver.

Lycka till med pysslandet. Har ni något bra tips vad man kan blanda i ljusmassan för att slippa knott. Skriv i kommentarsfältet nedan

http://www.pandurohobby.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.