Helga : sotarens röst tystnar aldrig av Anette Svensson Kozica

Just nu läser jag en jätte spännande bok som bygger på verklighets skildring. Anettes barnlekte vid ett ödehus i Höganästrakten. Till slut blev även de vuxna nyfikna på vad för hemligheter som gömde sig i detta hus. Det visade sig att det bott en tysk mor med dotter. De hade helt plötsligt lämnat fastigheten. Det stod mat framme på bordet som de bara lämnat.

Ni kan läsa mer om själva huset i boken Svenska Ödehus  av: Karlsson, Sven Olov och Pereira dos Reis, Philip. Där medverkar Anettes före detta sambo Mats Troedsson i reportaget om ödehuset. Den boken verkar vara slut på förlaget men den finns på biblioteket. Fick den boken i julklapp av mina föräldrar.  Den som är intresserad av att läsa del 2 av Svenska ödehus kan surfa till

Adlibris

Bok Ödehus och Helga

Min mor var god vän med Mats mor Anna. Efter Annas död har mor hållit kontakten med Mats systrar Allie och Eva. Jag tyckte det var tråkigt då de sa att det nog inte blev någon bok. Gissa om jag blev glad då jag på Facebook så att Anette hade skrivit boken med Mats som historisk expert.

Anettes berättelse bygger på de unika dokument, anteckningar, fotografier och brev med naziststämplar som fanns kvar i ödehuset.

 

Adlibris

 

Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.