Hur blir man av med ett misstänkt nätfiskemeddelande från Aktie.PS

Trött på att nästa dagligen få meddelande från Aktie.PS

 Vet någon vad avsikten med mailet är? Varje seriös affärssida skulle ha gjort  ändringar i mailutskicket. Det otäcka är att mailet ser seriöst ut.

Ämne på mailet: Cypern har lämnat förslag till lösning.

E-post adressen är

 info@swepost.se

Jag har fotat mailet

 

6 reaktion på “Hur blir man av med ett misstänkt nätfiskemeddelande från Aktie.PS

 1. Jag får också spam från detta företag. Avregistreringsadressen har jag inte vågat följa, eftersom detta inte är något jag själv tecknat mig för är jag rädd att den bara bekräftar min existens för AktiePS / Swepost.
  Någon som testat och blivit av med dem?

  • Tack för dit inlägg Andreas. Jag får fortfarande skräpmail från Aktie. PS
   Vet ej hur jag ska bli av med dessa för som du skriver så bekräftar man sin existens. Får du Andreas eller någon annan en läsning så skriv en kommentar

   • Får också från swepost, vad är det som får er att tro att är en phishing mail? Norton anser det också. Jag har gått igenom mailet och det ser ju seriöst ut, med länkar till Dagens Industri

    • Nu har jag börjat få deras mejl igen (oktober 2015)… det var länge sedan jag fick några från dem innan dess.
     I mina ögon ser mejlet och hemsidorna inte speciellt oseriösa ut: utformning, tillvägagångssätt för utskick (mejl som inte går att avbeställa) och att det saknas kontaktuppgifter på deras hemsida bygger upp det intrycket för mina ögon. Vem som ligger bakom siterna ifråga (delecta, aktieps och olistat.se) kan man kan dock ta reda på hos IIS): Företaget heter ”Delecta Financial Event AB”.
     Jag dristade mig till att klicka på avregistreringslänken när det första mejlet kom nu i oktober, men mejlen fortsätter, som jag väntade mig, att komma. Så nu vet de att jag finns och kan gissningsvis sälja adressregister eller annonser lättare om adresserna är bekräftade. De skriver själva: ”Vi har ett dagligt nyhetsbrev till 40.000 prenumeranter och bevakar aktiemarknaden.”
     Inte så konstigt, om man skickar ut sina brev som spam och inte hanterar borttag.
     Jag skickar just en anmälan till Konsumentverket, och uppmanar alla att göra detsamma som råkar ut för dessa skräpmejl. Anmäl här: http://www.konsumentverket.se/Konsumentfragor–anmalan/Gor-en-anmalan/Spam/Anmala-spam-steg-1-av-3/

  • Jag har inte heller tecknat mig för deras nyhetsbrev och ha av samma anledning inte vågat avregistrering. Ser framemot någon som lyckats avregistrera sig utan överraskningar.

 2. Ser också framemot att höra från någon som lyckats avregistrera sig utan att det bekräftar att man har mailadressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.