Allbrightrapporten 2016 visar att jämlikheten går framåt

Allbrightrapporten 2016 presenteras varje vår. AllBright som tar fram rapporetn är en icke-vinstdrivande stiftelse som arbetar för jämlikare företag. De arbetar aktivt med opinionsbildning för att påverka beslutsfattare i näringslivet.

AllBrights styrelse består av sju personer från olika branscher. Styrelseordförande är Michaëla Blomquist och övriga kvinnor är Thérèse Mannheimer, Rebecca Lucander och Amanda Lundeteg. Det finns även män med i styrelsen Sven Hagströmer,Claes Hemberg och Peter Rothschild. Deras volontärnätverk består av 10 personer.

Även om det är långt kvar till jämlikhet i företagen så visar Allbrightrapporten 2019 att för första gången är en femtedel kvinnor i börsbolagens ledningsgrupper. Rapporten visar även att det är sämre ställt med jämlikheten i nynoerade bolag.

Läs mer om rapporten på

Allbrightrapporten 2016

Detta är ett inlägg som jag skrivit utan ersättning för ämnet ligger mej varmt om hjärtat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.