Svensk mat

Då jag i söndags var på Wideröra delade  LRF sin delade ut denna lapp om svensk mat. Tyvärr han lappen bli lite skrynklig innan jag han scanna den. Vad vet du om svenska mat märken? Du kan testa dig själv.

 

Svenska matmärken

Nedan får du svar på de olika svenska mat märkena.

svar svensk mat

 

På Wideröra bjöd LRF på lagrad ost från Skånemejerier.

 

Skånemejerier

1 l mellanmjölk från Skånemejerier

 

På Skånemejeriers mjölkförpackningar ska man kunna ta reda på vilka gårdar som mjölken kommer ifrån på http://skanemejerier.se/bonden . Testade igår den 18/5 på en 1 liters mellanmjölk som gick ut samma dag. Förpackningen hade den 9:e maj som tillverkningsdag. men det kom som jag tidigast kunde söka på var den 10:e maj. Skulle vara kul och se ifall jag hade köpt mjölk från brossans gård http://boggagard.se/. Normalt brukar jag handla ekologiskt. Skåne Mejerier har svarat på mina blogginlägg så de gör nog det denna gången också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.