VPlant för dig som vill odla på höjden

Är du intresserad utav ekologisk, närproducerad och urbant odlad mat då är kanske VPlant något för dig. Jag tror att man i framtiden kommer att odla mer hemma. Philips har kommit långt i sin forskning om passande belysning.

Idén till VPLANT såddes i Alnarp. Det är ett vertikalodlingssystem som använder naturkrafterna, jordens dragningskraft samt kapillärkraften i odlingssubstratet. Då bevattningen är dold i krukan behöver man inte oroa sig för läckage eller fuktsäkring om man väljer att hänga systemet på en vägg. Deras patentsökta kruka gör det möjligt att enkelt skapa ett cirkulerande system. Du kan odla  fristående eller hängas på en vägg.

Jag har gjort en skärmdump från deras hemsida så att ni får en uppfattning hur odlingslådorna ser ut.

 

Skärmklipp vplant

Det blir lite konstigt då man lägger inlänken till företaget  så hur jag än gör så kommer det med en varukorg

VPLANT

Jag har inte fått betalt för att skriva detta blogginlägg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.