Robotdammsugaren Årets julklapp 2015

Uffe har redan skrotat sin Robotdammsugare. Den for oplanerat fram och tillbaka i rummet. Det som gjorde att Robotdammsugaren imponerade mest på mig var då den kämpade sig under Uffes köpmansdisk i köket. De lyckades faktiskt ta sig ut själv. Tyvärr filmade jag inte kampen.

Jag har Googlat efter bilden som visar hur ostrukturerad som en Robotdammsugare kan fara fram i hemmet. Tyvärr hittade jag inte bilden. Det fanns även en fjärrkontroll till dammsugaren men den testade jag aldrig så jag vet inte ifall dammsugaren var lydig. I varje fall tror jag att dammsugaren gått mer strukturerat ifall man kört med fjärrkontrollen.

Sen rekommenderar jag att man viker in mattfransarna ifall man har  äkta mattor. Uffes dammsugare fastnade i en mattfrans en gång vilket resulterade i att han fick köpa reservdelar till dammsugaren. Ingen av oss kan fixa mattfransar. Uffes Robotdammsugare var av märket Roomba.

Jag tror inte att Robotdammsugarna idag missar något. Har sett hur fint Uffes grannars gräsklippare far fram. Förmodligen bygger det på samma teknik förutom att en suger och en klipper. Jag vet att tidningen Råd & Rön har testat så att man får en bra dammsugare.

På Cdon hittade jag en Robotdammsugare som verkar vara bra men en aning dyr. Den  navigerar med en gyro-sensor. Den heter Miele Robotdammsugare Scout RX 1 och finns även i rött. Dock blir den lite dyrare i rött. Dammsugaren var bäst Råd och  Röns test i mars 2015.

Miele Robotdammsugare Scout RX 1

Jag hittade en billigare men ändå bra som heter Neato Robotics Neato Signature. Denna dammsugare har även fått bra testresultat i Råd & Rön.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.