Periscope del 2

Har ni inte läst blogginlägg Periscope  del ett så kan ni surfta dit http://blogg.tjanapengarpanatet.se/?p=4597

Rubrik är jätte viktig. Glöm inte att ha emojs i rubriken.

Hur långt ska en Periscopesändning vara? Jag tycker 9-12 minuter är lagom men det finns proffs som kan hålla spänningen uppe i en sändning som varar i 30 minuter.

När du startar sändningen så vill Periscope att man skapar en tumnagel som syns då Periscope besökarna söker efter sändningar. Tänk på att då du startar sändning så börjar den med vy från anda sidan kameran, alltså inte den sidan som du sitter vid. En god idé är att det blir en lockande och relevant bild som lockar till sig många besökare.

När du klickar på den ”röda sändningsknappen” måste du snurra runt på kameran så du kommer i bild. Något som är enklare är att dubbelklicka på skärmen för att bläddra fram och tillbaka mellan den framåtriktade kameran och bakåtvänd kamera för att få med dig själv på inspelningen.

När du sänder live är det ett par saker som är bra att var uppmärksam på. Välkomna nykomlingar då de kommer in och svara på frågor. Börja prata direkt som du startar sändningen även om det inte finns lyssnare. Tänk på att en del lyssnar på din sändning vid ett senare tillfälle. Ni som skapat eller lyssnat på webinar eller workshops känner nog igen sig i hur det går till.

Istället för gilla knapp kan man klicka på hjärtan och hjärtan rankar dig högre i Periscope. Alla som följer ditt Scope vet inte hur man delar hjärtan så förklara hur man gör. En del som sänder anordnar en tävling så att den som delar flest hjärtan får ett pris. Priset kan vara allt från en bok till att få vara med i en annan av dina sändningar.

Du kan även be dina lyssnare att dela din sändning ifall det tyckte den var intressant. Du kan be dem att inte bara dela med sina Periscopeföljare utan även på Twitter.

Om du är företagare kan du i slutet har en ”Call to action”. Ditt mål att att dina tittare ska besöka din hemsida, blogg eller nyhetsbrev där de kan finna dina produkter eller tjänster.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.