Konsumentverket

Jag har tidigare bloggat om frågor som Konsumentverket har tagit upp på sin sida. Jag har dock aldrig bloggat om vad de gör. Konsumentverket har tre avdelningar: konsumentskydd, konsumentstöd, samt verksamhetsstöd. Konsumentverket finns i Karlstad. Konsumentombudsman och generaldirektör är Gunnar Larsson. Konsumentverket arbetar med tillsyn, kontroller, information, kunskapsbyggande, omvärldsbevakning och internationella frågor för att du som konsument ska kunna göra medvetna val och inte råka illa ut när du köper varor eller tjänster.

Till ”Hallå konsument” vänder du dig med frågor om köp av varor och tjänster, avtal, reklamationer, hållbara val och annat du behöver hjälp med. Det finns flera vägar att kontakta Hallå konsument: besök webbplatsen, ring, mejla eller chatta med våra vägledare.

Konsumentverket deltar i EU-samarbetet och i andra forum för konsumentfrågor både nordiskt och globalt. De har även nyhetsbrev där du kan följa konsumentnyheter och pressmeddelanden.

 

Konsumentverket tar emot anmälningar om problem på konsumentområdet. Det kan till exempel gälla farlig vara, farlig tjänst, avtalsvilkor, marknadsföring med mera.

http://www.konsumentverket.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.