Var finns Skånemejerier då det gäller butikspositionering

Jag har märkt att butikskedjorna mer och mer sätter sina företagsnamn på produkterna. Den första grossisten som gjorde så var Konsum med sitt Blå&Vitt. De använde det för så slapp de registrera en massa varumärken. Idag har både Willys, ICA och Coop sina namn på ett flertal produkter. Tidigare var till exempel kylarna i Skånska butiker fyllda med Skånemejeriers produkter. Kom man in i Småland så var affärernas kyldiskar fyllda med Arla produkter. Många bönder ville gå med i EU men jag tror inte att det har blivit som de tänkt sig. De har ju indirekt drabbats utav bojkott på grund av Muhamedteckningarna. Skåne mejerier drabbas utav vad som hände i Danmark då det säljs en del mejeriprodukter till den världen också. Sedan Putin blev Rysslands ledare så har de dragit ned på handeln med Sverige. Nog med politik.

Jag letade efter smör från Skånemejerier för jag ville handla lokalt. Dock tillverkas Skånemejeriers smör på Bornholm i Danmark. Idag har de inte pallar med Skånemejeriers framme i butikerna. Skånemejeriers produkter får en mer och mer undanskymd plats i butikerna. Detta foto är från CityGross på Ättekulla i Helsingborg. Det ser likadant ut i de andra butikerna. Vill du inte förstora bilden så kan jag berätta att Skånemejeriers smör finns till höger om mitten och bara en rad. Arla har två rader i sortimentet.

Butikspositionering

 

En annan bra produkt från Skånemejerier är Skånegott. Det är Skånemejeriers motsvarighet till Arlas Bregott. Skånegott är inte heller lätt att hitta i butikerna. Nu är det ju inte bara mejeriprodukter som affärerna sätter sitt eget namn på. Det gör de på glass, pasta, ris och många andra produkter. Grossisterna vill tjäna pengar i alla led.

http://www.skanemejerier.se/

http://www.skanemejerier.se/

http://www.kalvin.mu/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.