Kan du bli självförsörjande genom aquaponics

Jag blev intresserad utav att lära mig mer om aquaponics då jag läste att Medborgarskolan skulle ha en föreläsning i ämnet. Istället för att tillsätta konstgödsel låter man fiskarna göra jobbet. Det som ekologiskt jordbruk och odling handlar om är att ta tillvara på de resurser som finns och inte tillsätta mer än som kan tas upp. Ibland kommer det  ut mer kväve än vad växterna kan ta upp vilket leder till bland annat försurning av sjöar och vattendrag. Jag hittade denna sidan skapad av Niklas Hjelm. Där finns ett webinar som förklarar systemet.

 

http://www.hemmaodlat.se/odla/vad-ar-aquaponics/ 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.