Har du bokat hotellrum till sommaren?

Booking

Mars månads söndagstema blir om resor. Jag tänkte börja skriva hur vi gör då vi bokar hotell. Vi beställer oftast genom Booking.com. För ett par årsedan skrev DN en kritisk artikel om Booking. Booking hade tydligen på den tiden en hand som gjorde tummen upp. Problemet var att hotellen fick betala extra för den handen. Det var inte kommentarerna om hotellen som gjorde tummen upp. Idag hitta jag inte denna symbol på deras hemsida.

Vi är nöjda med Booking för det är lätt att hitta var på kartan hotellet ligger. Förr fick man ju slå i telefonkatalogen. Sedan fick man söka upp läget på kartan längst bak i telefonkatalogen. Nytt på Booking är att man kan kryssa i syftet med resan. De alternativ man har att välja på är jobb eller fritid. Du söker på stad, land, datum, hur många vuxna och barn man är. Har du barn som behöver spjälsäng får man gå in på det enskilda hotellets fakta för att se. Det är inte alla hotell som har spjälsängar. Sedan får du upp de som Booking rekommenderar. Du kan själv ändra sökkriterierna till pris, stjärnor, läge och betyg.

Det som är bra med Booking är att man kan klicka på kartan och se vilket hotell som ligger närmast ditt resmål. Oftas har de gratis avbokning av hotellrummet fram till dagen före ankomstdagen. Ofta dyker de hotell som har specialerbjudanden upp högst då man söker. Booking har koll på en. Har man varit inne på Bookingssidor så dyker de upp både Google och Facebook annonser när man surfar en stund efteråt. Booking erbjuder över 592 616 boenden i 212 länder och på 40 språk. Än då länge har vi hittat Bookingboende i alla de länder vi Besökt. Hoppas du också hittar ditt dröm rum på
Booking.com

Expedia

På Expedia har vi beställt hotellrum då vi varit utomlands. De har även så att man kan boka flyg och hyrbil. Jag bokade flyg och hyrbil då jag var Spanien. Jag kommer nästa söndag att blogga om hyrbil.

Expedia.se

Resfeber

Vi har även bokat rum med Resfeber och Hotels.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.