Nya regler för pensionsparande

Sparande månadens onsdags tema

Jag hade tänkt ha olika teman varje månad. På onsdagar denna månad skriver jag om sparande. På söndagarna i januari blir temat att hjälpa andra.

Jag har varje år i 25 års tid satt undan en slant till pension. Först sparade jag i Folksam. Sedan läste jag Per H Börjessons bok ”Så  blir du miljonär som pensionär”. Då följde jag hans rekommendationer att sluta betala in pengar och låte pengarna stå kvar på kontot.  Jag öppnade då istället ett individuellt pensionssparande (IPS) i Aktieinvest. Det kanske finns sparade som ger mer avkastning men fördelen att spara på detta viset är att man inte köper bil, resor eller något annat för pengarna. Psykologiskt är pengarna låsta fast de egentligen inte är det. Nu får jag fundera ut en annan sparform för jag kommer aldrig att kunna skapa en dräglig levnadsstandard med bara tjänstepension. Tycker nuvarande system är bra för kvinnor som ofta i perioder jobbar mindre. De kan på detta sätt spara till pension när de har pengar över.

Ni får gärna skriva spartips i kommentarsfältet nedan.

 

Konsumentverket.se

Ni kan även läsa mer på Pensionsmyndighetens hemsida.

Pensionsmyndigheten

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.