#Emeet ett fantastiskt arrangemang av E-handel.se på Arken

I torsdags var jag på #emeet på Arken (Postens huvudkontor  i Stockholm. Posten är en av huvudsponsorernas till #emeet. Numera heter Posten PostNord. Målsättningen med #emeet är att ta ryck på de traditionella köpcentrumen och med förhoppning att ehandeln ska växa lika mycket i framtiden som den gjort de senaste åren.

krysschema för att hitta rätt lokal

 

 

Till minglet bjöds det kaffe och fralla.

gridd emeet

Visst är gridden häftig både till utseende och då det gäller information. Gridde innehöll spår. Första spåret jag lyssnade på var.

 

Nordic Design startar popup-butik

Maria Richardsson som är ägare till NordicDesign berättade att hon snart skulle öppna en popup-butik. Popup-butken skulle hon ha i tomma affärslokaler i Stockholm. Hon hade tagit reda på regelverket vid korttidsuthyrning av lokaler, Butiken ska vara öppen till i januari 2015. Hennes erfarenhet av popup-butik så här långt är att det är enklare att förhandla med de som sitter på fastighetsbolagets kontor än de som arbetar ute i affärscentrat.

 

Maria Richardsson emeet

Vi önskar Maria från Nordic Design lycka till med sin Popup-butik.

http://www.nordicdesigncollective.se

Sedan hade jag anmält mig till Dan Nilsson som skulle diskutera hur man startar en webbutik som man sedan säljer om tre år. Tyvärr anmälde jag mig för sent då det bara var plats för 15 deltagare. Gick för att lyssna på Fyndiq.se. En fantastisk affärsidé men egentligen vill man ju handla rätt så man slipper slumpa bort stora delar av lagret.

 

Fyndiq emeet

Så jag gick vidare till.

Hur får man lastbilschaufförer att e-handla

Den frågan ställde företaget Lastbilsgrossisten. Idéer som kom upp var kundklubb och telefonkunder läggs in i webbshoppen.

Click and Collect = beställa på nätet och hämta i butik

Erbjuda underleverantörer logga på offert.

Andra tips som dök upp var http://www.mulesoft.com/ ett inköpssystem i molnet sin löser problemet att företagen har olika inköpssystemen.

http://www.lastbilsgrossisten.se/

Sedan var det middag eller som Stockholmarna kallar det lunch. Vi åkte vad som verkade oändliga trappor för att komma till matsalen. Det var väl värt besväret. Det fanns mat för alla inriktningar. Både vegetariskt, pasta, kött, fisk, sallad och pannkakor, grädde och sylt till efterrätt. Sedan var det dax att lyssna på spår tre där valde jag.

Andreas från MrGizmo importör från Kina

Han började tidigt med handel från Kina. Handel med Kina kan ibland en dyrköpt affär innan man hittar rätt kontakter. Börja med att titta på det kinesiska företagets hemsida eller kolla på Aliexpress. En del av emeetdeltagarna handlade själva från Kina och en del använde sig av traders.

Andra problem som kan dyka upp vid handel med Kina är frakten. Det gäller att hitta bra fraktbolag och försäkring.

Lite inte på CE märkning från Kina. Deltagarna skojade om att det stod för Chinese export.

Det tar extra lång tid att få hem produkter i januari för då firar kineserna nyår och arbetarna åker hem till sina byar. Sedan kan det dröja innan de kommer tillbaka till sin arbetsplats.

I kina tar säljarna med sig sin gmail till sin nya arbetsplats. Gmail är inte oseriöst i kinesiska affärslivet. Det fanns de som hade haft affärer med kineser som fått sin gmail hackad och svenskarna har då betalt in pengar till bluffkonto.

Kvaliteten i Kina oftast inte av europeisk standard. Vill man tillverka säkrare och billigare så rekommenderade en del av emeetdeltagarna Östeuropa där de håller EU-standard.

Vill du vara safe och inte är rädd för kostnader så anlita en argentur.

http://www.mrgizmo.se/

Hur man bygger framgångsrika affiliateprogram diskussion ledd av  Polarn O Pyret

Polarn O Pyret använder sig av Wordon eftersom de inte har månadsavgifter som till exempel Tradedoubler har. Vi var alla överens om att inte ha rabatt koder i kassan som annars är populärt bland ungdomar att googla efter.

Ett annat tips var att förhandla bort I-sale.

Adrecord ger månadsrapport på mail.

http://www.polarnopyret.se/

 

Sedan var det dax för fika till fika bröd kunde man välja på en massa goda mjuka kakor. Har glömt skiva att Klarna var där med en bil där de bjöd på kaffe från bakluckan. Det fanns även bryggkaffe till Skåningar några meter därifrån.

 

Klarna handlar inte längre bara om bara pengar

Idag är klarna mer än ett fakturabolag. De upptäckte att många mobilanvändare inte avlutade sina inköp i kassan. Klarna har en lösning som heter Klarna Checkout. Det innebär att har någon lämnat kassan utan att betalningen gått igenom eller av andra skäl lämnat kassan får ett påminnelse mail i mobilen. Företaget kan själva bestämma hur långt efter missat inköpt som mailet ska gå ut. Ni kan läsa mer på https://klarna.com/sv/salj-med-klarna/klarna-checkout

De skulle testa ny pfodukt på vissa utvalda kunder. Går allt som de tänkt så är det klart i januari 2015. Ni får hålla utkik på

https://klarna.com/sv/

Tack Dan, PostNord för jättebra service och alla sponsorer för ett riktigt trevligt ”emeet,

Allt var väl ordnat när ”emeet var slut stod det fyra bussar och väntade som körde oss från Arken till Centralstation, hotellet eller annan plats i Stockholm. Tyvärr anmälde jag mig  försent så det var fullt på kvällens arrangemang, middagen  på Debaser. De hade fem biljetter från de som hade bokat men lämnat återbud. Tyvärr hade jag redan bokat tåget hem. Alla ni glade e-handlare hade säkert en trevlig kväll på Debaser.

E-handel.se

Det har väl knappast undgått er att Uffe startat webbutik. För er som inte vet så heter den BlueSwede. Ni får gärna teckna er för hans nyhetsbrev eller går med i hans Facebookgrupp. Gissa om han kommer att åka till nästa #emeet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.