Byt hem under semestern genom Intervac

Det är ju alltid härligt att drömma sig bort till värmare bredgrader så här års. Jag börjar med att skriva om Intervac som ger dig möjlighet att byta bostad under semestern ifall du inte hunnit spara ihop till hotellövernattningar.  Intervac har hämtat sitt namn från de engelska orden INTernationell och VACation och är registrerat som ett varumärke i de flesta länder där Intervac är verksamt. På första sidan delar de tydligt med sig 10 goda råd vid bostadsbyte under semestern.

Då man kommer längst ner på sidan tror man att något är fel för det står för frågor kontakta ett mobilnummer och en mailadress. Skrollar man upp på sidan igen så finns det en bild, Klickar man på bilden kommer man till sidan med bytesobjekt. Intervac finns i alla världsdelar utom Australien.

Intervac startades av lärare i början på 50-talet. Lärare var nästan den enda yrkesgrupp som hade längre ledighet på den tiden. De sökte mer ekonomiska sätt att resa i världen. De fann på att man kunde byta bostad med varandra. Idag har Intervac 30000 medlemmar.

Precis som i vanliga ekonomin är det skevhet i bytesbalansen. De populära länderna har kanske inte utbytes bostäder i den omfattningen som vi önskar. Det är inte riktigt gratis. Du kan vara provmedlem i 14 dagar. Medlemskapet kostar 750 kronor.

 

 

http://www.intervac.se/valkommen.htm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.