Vad finns det för gratis aktiviteter om pengarna tar slut under semestern

Att du är pank behöver inte betyda att du behöver ha tråkigt. Det lärde jag utav en god vän som var spelare. Han brukade oftast spela upp lönen och sedan leva resten av månaden på dricksen. Han var en levnadskonstnär som kunde göra det allra enklaste tillfällen i vardagen till trevliga stunder. Jag lärde att man inte behövde göra det som annars kostar pengar för att ha trevligt. Det som oftast kostar pengar är nöjen som till exempel bio, shoping, restaurangbesök och resor.

Förslag på gratis aktiviteter

  • Galleribesök. Det kan i längden ge kontakter med konstföreningar och du kanske då du får pengar igen hjälpa en konstnär genom att köpa en tavla.
  • Filmkväll. Be dina vänner ta med dricka. Du kan poppa popcorn som är billigt. Har du sedan ett Netflix abonnemang så är ju filmen redan betald.
  • Parker. Gå ut i parker. Ta med picnic. Ni kan njuta av träd, blommor, fåglar. Parken innehåller kanske även en vacker fontän.
  • Gratis arrangemang.Det ordas ju festivaler och på en del torg finns nu i fotbollstider skärmar så du kan titta på fotboll med din stads invånare.
  • Grillkväll. Du ska ju ändå ha mat så ifall du går ner till Gröningen om du bor i Helsingborg. Bor du någon annan stans brukar det till exempel finnas grillplatser på vandringslederna.
  • Vandra är också gratis. Du kan vandra i stan, på stranden, i parker, skogen och på vandringsleder.
  • Kortspelskväll. Så länge man inte spelar om pengar så är det gratis. Du kan ju spela andra spel än kort. Ni kan ju gå ut och spela Kub eller boule ifall vädret tillåter.
  • Cykel utflykt. Du kan i många kommuner få karta. Du kan kanske till och med kan Googla för att hitta cykelleder.

Det var lite gratistips om vad man kan göra i sommar. Jag har säkert glömt många tips. Ni får gärna lämna ert tips nedan.

 

Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

 
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.