Finns det svenskar som sänder Hangout on air på Google+?

Direkte TV

Jag har ett par onsdagar följt det norska Direkte TV sändningar på Google+ Hangout. På onsdagar sänder Morten Myrstad  och Jan Espen Pedersen Sosial direkte med gäster. De har tagit upp olika ämnen som Linkedin, Twitter, Facebook och så klart google+. Det är inte bara norrmän och jag som som följer denna hangout. Det finns en del danskar som också följer Sosial direkte.

På måndagar sänder Direkte TV ”Dataprat”. Det är mer teknikorienterat så jag har inte hunnit lyssna igenom de programmen ännu.

Jag har sökt men inte hittat mer Googles egna Hangout sändningar på svenska http://googlesepress.blogspot.se/2012/09/google-sverige-drar-igang.html

Man kan konfrera 10 personer på Google Hangout.

http://www.direkte.tv/

Rättelse

Vi bruker Google+ Hangout (ikke On Air) OG Skype – til intervjuene. Mens sendingen ut på nettet skjer som en ”gammeldags” web-tv streaming.

Mina egna mediaerfarenheter

Som barn satt ja på vinden och låtsats sände radioprogram genom min morfars trasiga radio. De flesta barn lyssnade på Farbror Svens brevlåda på den tiden. Jag immiterade honom och sjöng de jag själv tycket var bra. På den tiden hade min förebild Britt Wadner som drev Radio syd fått gett upp sina radio sändningar från ett fartyg i Öresund på grund av monopol. Hon flyttade sen till Gambia där hon fortsatte med radiosändningar tillsammans med sin familj. Detta hände på 60-talet

I slutet på 80-talet då jag flyttat till Helsingborg så kunde jag lyssna på radiosändningar från hemmabygda sändare. Polisen gillade egentligen inte att pejla in dem för det var ju verkligen tekniknördar. Nu har ju verkligheten överträffat sig själv. Nu kan jag inte bara sända radio. Tekniken gör att jag kan göra podsändningar men jag har inte provat på  ännu. Jag har provat att lägga ut filmklipp på Youtube och Videofyme . Då det gäller videoklipp så kan man göra omtagning ifall man kommer av dig. Det kan man inte göra i direktsändnig så jag har ännu inte vågat sända i Google+ Hangout. De som har erfarenhet av Hangoutsändningar får gärna höra av sig.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.