Internationella kvinnodagen 8/3 2014

Belinda Olsson gjorde för någon månad sedan ett TV program ”Fittstim – Min Kamp”. Hon tog upp feminismen ur olika synvinklar och hon ville ge sken av att det var lite si och så med feminismen och jämställdheten. Det positiva med programmet var att männen hade förändrats och blivit mer feministiska samt att kampen fortfarande pågår bland invandrar kvinnor.

Bloggen tjäna pengar på nätet är partipolitiskt obunden så den som vill se vad de lika politiska partierna gör på Internationella kvinnodagen får själv Googla sig fram. Eftersom jag bor i Helsingborg så kommer mina tips från Helsingborgs Regionen.

 Zonta

Firar med ett arrangemang ´på Ängelholms Bibliotek

http://www.zonta21.org/Klubbar/Area4/Bjare/

Kvinnokraft

Kvinnokraft har traditions enligt sitt årsmöte 8:e mars och eftersom det är en lördag har de i anslutning till detta en heldag om LIV KOST OCH HÄLSA

http://kvinnokraft.se/

Fredrika Bremer Förbundet

Landskronas ledande politiker till ett samtal om jämställdhet på biblioteket i Landskrona. Googlade men det verkar inte som Fredrika Bremerförbundet har egen hemsida i Landskrona.

BPW är en internationell förening för yrkesarbetande kvinnor

De arrangerar ”equal pay day” som har som syfte att arbeta för att få lika lön för likvärdigt arbete och att få fler kvinnor i ledande befattningar och i styrelser. Skillanden mellan kvinnors och mäns löner är cirka 17 % i Europa. Equal pay day firas dock inte på Internationella kvinnodagen. Surfa till BPW på din ort och se vad de gör

http://www.bpw.se/

Själv ska jag jobba på Internationella kvinnodagen men jag hoppas alla ni tjejer i Sverige får en givande kvinnodag.

 

Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

 




Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.