Sjöräddningssällskapet

Sjöräddningssällskapet har en enda uppgift och det är att rädda liv till sjöss. Deras mål är noll omkomna till sjöss. De arbetar förebyggande, forskning och utveckling för att nå målet.

Sjöräddningssällskapet har 67 bemannade räddningsstationer längs vår långa kust och i de stora sjöarna. Då larmet går är det någon av deras 2 000 frivilliga sjöräddare som rycker ut, dygnet runt, året om. 15 minuter efter ett larm ska de vara på väg ut ur hamnen.

 

Vid fara för liv till sjöss, sjukdom eller olycksfall i båt eller på land – ring alltid 112.

Visst är det fantastiskt i över 100 år har Sjöräddningssällskapet, en ideell förening, haft uppdraget att rädda människor i sjönöd. Sjöräddningssällskapet är en ideell förening som står för 70% av sjöräddningen i Sverige, utan bidrag från staten. Det är en organisation som  har många frivilliga och liten administration. Det innebär att du kan vara säker på att dina pengar verkligen används till att rädda liv. Du kan bli månadsgivare, ge bort gåva som present eller köp utrustning som du skänker till Sjöräddningssällskapet.

http://www.sjoraddning.se/

 

Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.